2012. szeptember 18., kedd

Csirke Vindaloo, Kenyérlepénnyel

...Indiából, pontosabban Goából származó étel. Kellmesen fűszeres szaftos csirkeétel, amit kenyérleppénnyel kínálok.


Hozzávalók (2 személyre):
  • 0,5 kg csirkemell kockákra vágva
  • 1 nagy fej hagyma apróra vágva
  • 2 nagy gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 hegyes erős paprika karikákra,vagy apróra vágva
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 teáskanál ecet
  • pucolva 1 hüvelykujjnyi gyömbér darab, lereszelve/ 2 teáskanál őrölt gyömbér
  • 2 teáskanál garam maszala (fűszerkeverék)
  • 1 púpos teáskanál kurkuma
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő, 2 dl vízbe elkeverve
  • 3 evőkanál kókuszolaj
  • 1 teáskanál só
  • fél teáskanál cukor


Elkészítése:
  1. A hagymát forró olajon üvegesre párolom.
  2. Hozzáadom a gyömbért, a zúzott fokhagymát, a felvágott csípős paprikát, a garam maszalát, a kókuszreszeléket, a sót és a kurkumát.
  3. Beleteszem a csirkedarabokat és pár percig, magas hőfkon, kevergetve pirítom.
  4. Fedő alatt kb. 15 perc alatt, alacsony hőfokon, készre párolom.
  5. Egy kis ecettet teszek hozzá, majd felöntöm a kukoricakeményítős vízzel. Amint besűrűsödött félrehúzom és tálalom.

KÖRET TIPP: házi kenyérlepénnyel, vagy párol basmati rizzsel tálalom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése