2013. január 14., hétfő

Csokis Krémtúró Idénygyümölccsel

...akármilyen gyümölccsel elkészítheted! Nagyon egyszerű és gyorsan megvan! Nem kell a tűzhelyet bekapcsolni, hogy egy kis finomságot készíts! Csinálhatod akár ét-, fehér-, vagy tejcsokival is!

...szilvával és étcsokival


...eperrel és fehércsokival

Hozzávalók (3-4 pohárhoz):

  • 250 g zsírszegény túró
  • 1 doboz görög joghurt
  • 1 evőkanál porcukor/nyírfacukor
  • 2-3 nagy marék idény gyümölcs 
  • 1 tábla (100g) csoki

Eszközök:

Keverőtál (2)
Kis lábas
2dl-es poharak (3-4 db)
Habverő
Szilikonlapát
Turmixgép, vagy botmixer

Elkészítése:

  1. A gyümölcsöt megmosom (kimagozom) és turmixgépbe a legmagasabb fokozaton, pár perc alatt krémessé darálom. Félreteszem. (Bogyós gyümölcs esetén egy nagy szűrőn, egy fakanál segítségével átpasszírozom!)
  2. A csokit kockákra töröm és gőzfürdő felett megolvasztom. (lusták a mikrót is használhatják. Pár perc alatt megolvad, ezért óvatosan melegítsük, mert megéghet!)
  3. A túrót, a cukorral és a joghurttal jó alaposan egy habverővel összekeverem.
  4. Egy szilionlapáttal óvatosan, de hanyagul belefogatom az olvadt csokit.
  5. A pohárkákba rétegezem.
  6. Hűtőbe pihentetem legalább 1 órát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése