2013. február 25., hétfő

Spanyol Sörös Csirke

...Pollo al a Cerveza...egyenesen Spanyolországból. Könnyen összedobható és nagyon finom tepsis étel. Egy spanyol szakácskönyvben találtam. Telitalálat ez az étel! Ízletes és szaftos! 


Hozzávalók (4 személyre):

  • 2 fej vöröshagyma, vékony félkarikákra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 db kukorica sör 330 ml (pl. Miller, Coronita)
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 db sárgarépa lereszelve
  • 2 db jó minőségű hámozott paradicsom konzerv (töltött tömeg 400 g)
  • 1 db zöld húsú paprika felkockázva
  • extra szűz olíva olaj
  • 1 kg csirke (comb, mell)
  • frissen őrölt tarka bors

Eszközök:

Magas falú tepsi
Vágódeszka, konyhakés
Teflon serpenyő


Elkészítése:

  1. Fogok egy tepsit és beleteszem a felszeletelt hagymát, összeaprított fokhagymát, a reszelt répát, a pirospaprikát, a feldarabolt zöld paprikát, pár csipet sót, frissen őrölt tarka borsot, a mustárt és felöntöm a sörrel.
  2. Jól összekeverem és belehelyezem a csirke szeleteket/darabokat. 1 estét állni hagyom a hűtőszekrénybe. (ha nincs időd legalább 1 órát pihentesd)
  3. Másnap, egy felhevített teflon serpenyőben, kevés extra szűz olíva olajon hirtelen megpirítom a csirke darabokat és vissza teszem a tepsibe.
  4. Hozzáadom a paradicsom konzerveket, széttöröm és elkeverem egy fakanállal, majd lefedem alufóliával.
  5. 180 fokra előmelegített (légkeveréses) sütőben teszem és kb. 45 percig sütöm.
  6. Amikor megpuhult a hús, leveszem róla a fóliát és visszateszem a sütőbe kb. 30 percre, amíg megpirul.

TIPP: Aki szereti a sűrű mártásokat annak azt tudom ajánlani, hogy amikor elkészül, vegye ki a húst és a megmaradt pecsenyelevet a zöldségekkel, egy robotgéppel, jó alaposan turmixolja össze. A húsokra öntve tálald!

1 megjegyzés: