...Pollo al a Cerveza...egyenesen Spanyolországból. Könnyen összedobható és nagyon finom tepsis étel. Egy spanyol szakácskönyvben találtam. Telitalálat ez az étel! Ízletes és szaftos!
Hozzávalók (4 személyre):
- 2 fej vöröshagyma, vékony félkarikákra vágva
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 db kukorica sör 330 ml (pl. Miller, Coronita)
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 1 db sárgarépa lereszelve
- 2 db jó minőségű hámozott paradicsom konzerv (töltött tömeg 400 g)
- 1 db zöld húsú paprika felkockázva
- extra szűz olíva olaj
- 1 kg csirke (comb, mell)
- só
- frissen őrölt tarka bors
Eszközök:
Magas falú tepsi
Vágódeszka, konyhakés
Teflon serpenyő
Elkészítése:
- Fogok egy tepsit és beleteszem a felszeletelt hagymát, összeaprított fokhagymát, a reszelt répát, a pirospaprikát, a feldarabolt zöld paprikát, pár csipet sót, frissen őrölt tarka borsot, a mustárt és felöntöm a sörrel.
- Jól összekeverem és belehelyezem a csirke szeleteket/darabokat. 1 estét állni hagyom a hűtőszekrénybe. (ha nincs időd legalább 1 órát pihentesd)
- Másnap, egy felhevített teflon serpenyőben, kevés extra szűz olíva olajon hirtelen megpirítom a csirke darabokat és vissza teszem a tepsibe.
- Hozzáadom a paradicsom konzerveket, széttöröm és elkeverem egy fakanállal, majd lefedem alufóliával.
- 180 fokra előmelegített (légkeveréses) sütőben teszem és kb. 45 percig sütöm.
- Amikor megpuhult a hús, leveszem róla a fóliát és visszateszem a sütőbe kb. 30 percre, amíg megpirul.
TIPP: Aki szereti a sűrű mártásokat annak azt tudom ajánlani, hogy amikor elkészül, vegye ki a húst és a megmaradt pecsenyelevet a zöldségekkel, egy robotgéppel, jó alaposan turmixolja össze. A húsokra öntve tálald!
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
VálaszTörlés