...keleti hangulatú, fűszeres őszi leves, sütőtökből! A legfinomabb sütők krémleves amivel találkoztam! Sokáig keresgettem, mire ráleltem erre!
Hozzávalók (4-6 személyre):
- ~1 kg sütőtök (pucolva)
- 1 kókusztej konzerv (400 ml)
- 1 nagy vöröshagyma, nagyobb darabokra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, negyedekbe vágva
- 2 teáskanál sárga currypor (madras)
- 2 teáskanál gyömbérpor (vagy ujjnyi friss, darabokra vágva)
- 1 teáskanál kurkumapor
- 1 piros chili, apróra vágva
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 500 ml víz
- só
- pirított tökmag, a tálaláshoz
- hidegen sajtolt tökmagolaj, a tálaláshoz
Eszközök:
5 l-es lábas+fedő
Vágódeszka, konyhakés
Konzervnyitó
Kis teflon serpenyő a tökmag pirításához
Elkészítése:
Megszórom curryporral, gyömbérporral(vagy firssel), chilivel és kurkumával. Elkeverem hogy feloldódjanak a fűszerek, majd felöntöm 500 ml vízzel. Sózom és a sütötök darabokat is hozzáteszem.
Tálaláskor megszórom pirított tökmaggal és tökmagolajjal kínálom. Csípősen a legjobb!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése