2013. október 14., hétfő

Újhagymás Zöldborsókrém

...könnyed és bazsalikomtól illatozó, mennyei kence reggelire, vagy vacsorára!


Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 1 csomag újhagyma, felaprítva
  • 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 300 g zöldborsó (fagyasztott)
  • 1 marék friss bazsalikomlevél, felaprítva (vagy 2 teáskanálnyi szárított bazsalikom)
  • 1 tubus krémsajt (Laktózmentes), vagy 1 kis doboz tejföl/vega tejföl, vagy fél doboz krémes túró
  • frissen őrölt bors


Elkészítése:


Egy serpenyőbe olíva olajat forrósítok és megfuttatom benne az újhagymát, majd pár pillanat után hozzáteszem a fagyasztott zöldborsót és fél deci vizet, majd fedő alatt párolom kb. 10-15 percig. 1-2x átkeverem.

Miután megpárolódott, hozzáteszem a bazsalikomot, sózom-borsozom.

Beleöntöm a robotgépbe, hozzáteszem a krémsajtot és finomra darálom.

Tálalás előtt kihűtöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése