2013. november 19., kedd

Thai Zöld Csirke Curry

...Fűszeres és enyhén csípős keleti étel. Az alapanyagokat keleti, vagy fűszer boltokban beszerezheted! Megéri befektetni annak, aki szeretni a keleti (thai) konyhát! Fantasztikus ízvilággal találkozhatsz!


Hozzávalók (2 személyre):

  • 500 g csirke alsó comb filé / csirkemell, felkockázva
  • 1 fej vörös hagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 50 g zöld curryszósz
  • 4 dl kókusztej (konzerv)
  • 1,5 dl víz / csirkealaplé
  • 4 db lime levél (szárított)
  • 1 evőkanál halszósz
  • fél lime leve és reszelt héja
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál kukorica keményítő
  • aprított koriander zöld tálaláskor
  • aprított újhagyma tálalákor

Eszközök:

Magas falú teflonserpenyő+fedő
Vágódeszka, konyhakés
Kis keverőtál


Elkészítése:


Egy magas falú serpenyőbe felhevítem a kókuszolajat, majd megfuttatom benne a hagymákat.

Hozzákeverem a curryszószt és 1-2 percig keverve pirítom.

Hozzáteszem a csirkehúst, az alaplevel, a halszószt, a szójaszószt, a cukrot, a lime levét és reszelt héját majd kis lángon, fedő alatt 10-15 percig főzöm.

A kukorica keményítőt csomómentesen elkeverem a kókusztejbe és folyamatos kevergetés mellett besűrítem.

Friss koriander zölddel és újhagymával megszórom tálaláskor.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése