2013. december 10., kedd

Champiñones al ajillo

...avagy a csípős, spanyol fokhagymás-gomba! Egy igazán finom pikáns meleg saláta. Szuper köret választás! Gyors, finom és egyszerű!



Hozzávalók (2 személyre):

  • 500 g gomba, felszeletelve
  • 1 teáskanálnyi chili pehely (vagy fél darab, friss, piros chili paprika, felaprítva)
  • 4-5 gerezd fokhagyma, vékony szeletekre vágva
  • 1 citrom leve
  • 2 evőkanál extra szűz olíva olaj
  • 1 evőkanál frissen aprított petrezselyem


Eszközök:

Magas felú teflon serpenyő
Vágódeszka, konyhakés


Elkészítése:


Egy serpenyőbe felforrósítom az olíva olajat és magas hőfokon, hirtelen megpirítom a gomba szeleteket. Nem szabad, hogy levet eresszen! Ez pár perc csupán. Hozzádobom a fokhagyma szeleteket és a chilit. Még egy percig sütöm.

Sózom, borsozom és meglocsolom a citrom levével. Hozzáteszem a petrezselymet és melegen tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése