...könnyed és egészséges csemege! Új évre egy igazán különleges fogás, amivel meglepheted szeretteidet!
Hozzávalók (2-4 személyre):
- ~150 g lencse
- 1 babérlevél
- 2 db kis krumpli, kis lyukú reszelőn, lereszelve
- 1 tojás
- 7 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt / rozsliszt
- 1 gerezd fokhagyma, összetörve
- 1 kis pohár tejföl (Laktózmentes)
- 1 csokor újhagyma, felaprítva
- ~250 g kelbimbó (ha nagyok, vágjuk félbe!)
- 1 mokkáskanál görögszéna mag
- só
- fél teáskanál szódabikarbóna
- frissen őrölt tarka bors
- olíva olaj
- ~ 1 teáskanál frissen aprított petrezselyem
Eszközök:
2 db Kis lábas+fedő
Sajtreszelő
Fokhagymanyomó
Keverőtál
Kis keverőtál a tejfölös mártáshoz
Teflon serpenyő
Elkészítése:
A lencsét, bő vízbe felrakom főzni. Teszek a vízbe sót, szódabikarbónát és babérlevelet. Kb. fél-háromnegyed óra alatt megpuhul.
Egy krumplilepényt megkenek tejföllel, majd rászórok egy adag lencsét és végül ráhelyezek pár darab kelbimbót!
TIPP:
Kelbimbó helyett spenótlevelet is használhatsz!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése