2015. április 15., szerda

Fehér Babos Tonhal Saláta, Bébi Spenóttal

...A legjobb tonhalsali! Egy nagyon fontos dolog van ennél az ételnél és az a nagyon jó minőségű tonhal konzerv! Erre mindenképp oda kell figyelni, mert gagyiból, csak gagyi ételt lehet csinálni. A boltok polcain ebből a fajtából van bőven, úgyhogy érdemes egy kicsit utána járni, hogy a legjobbat beszerezhesd. Egy szelet pirítóssal nagyszerű csemege, de szendvicsbe is pakolhatod ezt a laktató salátát. Rendkívül gyorsan megvan, ezért a rohanó napokban kimondottan hasznos ez a recept!


Hozzávalók (4 személyre):

  • 2 db 450 g-os fehér bab konzerv
  • 3-4 evőkanál extra szűz olíva olaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 150 g bébi spenót
  • 300 g tonhal (konzerv)
  • 100 g zöld olíva bogyó (magozott), durvára vágva
  • 1 nagy fej lila hagyma, vékony csíkokra vágva
  • 6-8 db szárított paradicsom, durvára vágva
  • 1 csokor petrezselyemzöld, apróra vágva
  • 1 evőkanál fehérbor ecet
  • só (ha szükséges)
  • csipet fehér bors


Eszközök:

Vágódeszka+konyhakés
5l-es lábas
Konzervnyitó
Tésztaszűrő

Elkészítése:


(ha rendes szárított paradicsomot használsz, áztasd be vízbe, kb. 1 órára. Az olajban eltett szárított paradicsomot azonnal használhatod.)

Egy lábosba felhevítek 3-4 evőkanál olíva olajat és 1-2 percig megfuttatom benne a lila hagyma szeleteket.

Hozzáteszem a fokhagymát, az összevágott olajbogyót és a szárított paradicsomot. 1-2 percig kevergetve pirítom.

Hozzáteszem a tonhalat és 1 percig kevergetem. Közben megborsozom.

Ezután a spenótot és a lecsöpögtetett-lemosott babot is hozzáteszem. Addig forrósítom, míg a spenót össze nem esik (kb. 1-2 perc). 

Lehúzom a tűzről és belekeverem a petrezselyemzöldet és a borecetet.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése