...Ez a saját változatú receptem, amit retekkel, petrezselyemmel és buggyantott tojással szeretek. Eredetileg Franciaországból származik. Mindenki kedvére való remélem! Egy nagyszerű választás estére.
Hozzávalók (1 személyre):
- 2 szelet húsos, füstölt szalonna, felkockázva
- 1-2 szelet rozskenyér, felkockázva
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 1 evőkanál vörösborecet
- 2 evőkanál repceolaj
- csipet cukor
- egy csipet frissen aprított petrezselyemzöld
- 1 salotta hagyma / negyed vörös hagyma, apróra vágva
- 1 tojás
- 1 evőkanál ételecet 10%
- salátalevél
- pár darab hónapos retek, vékony szeletekre vágva
Eszközök:
Teflon serpenyő
Kis lábas+szűrőlapát
Vágódeszka, konyhakés
Elkészítése:
Egy serpenyőbe a szalonnát lassú tűzön ropogósra sütöm. Egy szűrőlapáttal kiszedem és félreteszem.
A zsiradékba dobom a kenyereket és magas hőfokon, barnára pirítom. Félreteszem.
Egy kis lábasba vizet forralok. Egy kevés ecetet teszek hozzá.
Egy kis tálba összekeverem a mustárt, az ecetet, csipet cukrot, a hagymát, a petrezselyemzöldet és az olajat. Alaposan összekeverem.
A salátát és a felszeletelt retket összekeverem az öntettel és a tányérra halmozom. Megszórom szalonnával és kenyérrel, végül ráhelyezem a szalonnát.
A tojást egy pohárba töröm. A főzővizet gyöngyözési forrósítom és egy evőkanál ecetet öntök bele. A kanál segítségével megkeverem a vizet, hogy körbe-körbe mozogjon, majd a közepébe öntöm a tojás. Fél perc után óvatosan kiveszem egy szűrőlapáttal és a saláta tetejére helyezem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése