2015. április 21., kedd

Lyoni Saláta

...Ez a saját változatú receptem, amit retekkel, petrezselyemmel és buggyantott tojással szeretek. Eredetileg Franciaországból származik. Mindenki kedvére való remélem! Egy nagyszerű választás estére.


Hozzávalók (1 személyre):

  • 2 szelet húsos, füstölt szalonna, felkockázva
  • 1-2 szelet rozskenyér, felkockázva
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • 2 evőkanál repceolaj
  • csipet cukor
  • egy csipet frissen aprított petrezselyemzöld
  • 1 salotta hagyma / negyed vörös hagyma, apróra vágva
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál ételecet 10%
  • salátalevél
  • pár darab hónapos retek, vékony szeletekre vágva

Eszközök:

Teflon serpenyő
Kis lábas+szűrőlapát
Vágódeszka, konyhakés


Elkészítése:


Egy serpenyőbe a szalonnát lassú tűzön ropogósra sütöm. Egy szűrőlapáttal kiszedem és félreteszem.

A zsiradékba dobom a kenyereket és magas hőfokon, barnára pirítom. Félreteszem.

Egy kis lábasba vizet forralok. Egy kevés ecetet teszek hozzá. 

Egy kis tálba összekeverem a mustárt, az ecetet, csipet cukrot, a hagymát, a petrezselyemzöldet és az olajat. Alaposan összekeverem.

A salátát és a felszeletelt retket összekeverem az öntettel és a tányérra halmozom. Megszórom szalonnával és kenyérrel, végül ráhelyezem a szalonnát.

A tojást egy pohárba töröm. A főzővizet gyöngyözési forrósítom és egy evőkanál ecetet öntök bele. A kanál segítségével megkeverem a vizet, hogy körbe-körbe mozogjon, majd a közepébe öntöm a tojás. Fél perc után óvatosan kiveszem egy szűrőlapáttal és a saláta tetejére helyezem. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése