2015. július 1., szerda

Csirkés Pad Thai

...Nagy kedvencem ez a thai étel. Ehhez tehetsz pluszba még a kedvenc zöldségeidből, vagy tengeri herkentyűket egyaránt. Rengeteg receptet böngésztem át és próbáltam ki, mire ez megszületett. Mindenkinek ajánlom, aki nyitott a keleti konyhára! Fontos, hogy adagonként készítsük el ezt az ételt, mivel csak így fog minden átpirulni! Ha az alapanyagok ki van készítve, adagonként kb. 5 perc alatt elkészül ez a remek thai finomság. Frissen fogyasszuk, mert a rizstészta hajlamos összeállni. 


Hozzávalók (1 adaghoz):

  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 150 g csirkemell, vékony csíkokra vágva + 2 evőkanál világos szójaszósz
  • 1 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 1 salotta hagyma, csíkokra vágva, vagy egy kis fej vöröshagyma fele
  • fél piros chili, apróra vágva (elhagyató)
  • ~80 g bambuszrügy (elhagyható)
  • ~80 g rizs tészta
  • 1 nagy marék friss mungóbab csíra
  • 1 marák sárgarépa szalag
  • 2 evőkanál tamarind szósz
  • 2 evőkanál hal szósz
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál víz
  • egy szűk marék sótlan, pirított mogyoró, durvára törve
  • 1-2 szál újhagyma, apróra vágva
  • 1 evőkanál frissen aprított korianderzöld
  • lime gerezdek a tálaláshoz


Eszközök:

Wok
Vágódeszka, konyhakés, fakanál, kis keverőtál(ak), vastagabb zöldséghámozó

Elkészítése:


Mindent felvágok és előkészítek! (A sárgarépát megpucolom egy zöldséghámozóval és ezzel az eszközzel készítek szalagokat. A húst 2 evőkanál világos szójaszószba pácolom.

15-20 percig vízben áztatom a tésztát. Addig a narancs színű hozzávalókat egy kis tálba jól összekeverem, majd félreteszem.

Előveszek egy wokot és két evőkanál forró kókuszolajon lepirítom a csirke csíkokat, mikor már kezd aranybarna lenni, hozzáteszem a fokhagymát, a salotta hagymát, (a bambuszrügyet és a chilit). Fél percig magas hőfokon kevergetem.

Kihúzok mindent a wok szélére és a közepére ütöm a tojást. Megkeverem, mintha rántottát készítenék. Szélre húzom.

A közepébe teszem a beáztatott tésztát és ráöntöm a bekevert szószt. Összesütöm az egészt. fél percig kevergetem/dobálgatom.

Hozzáadom a babcsírát és a sárgarépát. Még fél percig kevergetem/dobálom.

Egy tálra halmozom és megszórom a tört mogyoróval, az aprított koriander zölddel és az újhagymával. Egy lime gerezdet teszek a tetejére.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése