2015. október 5., hétfő

Mexikói levesem, Tortilla chipssel és Cheddar sajttal

...Imádom a mexikói konyhát! Találtam egy receptet "Fajitas leves" néven. Kicsit átgondoltam és megalkottam a legjobb mexikói levest. Jó tartalmas és ízekben gazdag. Pikáns és fűszeres. A legjobb chili szósszal ízesítettem, amit a Gastrochili készített. Mindenkinek ajánlom aki szereti ezt a konyhát!!!


Hozzávalók (6-8 személyre):

  • 500 g pulykamell, kis kockákra vágva
  • 150 g kukorica (fagyasztott)
  • 150 g vörösbab (száraz, 1 éjszakára beáztatva)
  • 300 g cukkini, kis kockákra vágva
  • 1 nagy fej vöröshagyma, vékony negyed szeletekre vágva
  • 3 gerezd fokhagyma, vékony szeletekre vágva
  • ~350 g sűrített paradicsom (15-18%-osból)
  • 2 evőkanál házi ételízesítő
  • 1 lime leve
  • frissen őrölt bors
  • extra szűz olíva olaj
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 2 teáskanál őrölt római kömény
  • 2 teáskanál oregánó
  • 2 teáskanál Gastrochili Habanero mix chili szósz
  • 1-2 teáskanál cukor (attól függően, hogy mennyire édes a sűrített paradicsom)
  • reszelt vörös cheddar a tálaláshoz
  • natúr tortilla chips a tálaláshoz
  • 1 csokor aprított korianderzöld, a tálaláshoz (vagy petrezselyem)

Eszközök:

5l-es lábas+fedő
Vágódeszka, konyhakés
Sajtreszelő


Elkészítése:


Egy nagy lábasba felforrósítom az olíva olajat és megpirítom benne a hagymát. A vége felé hozzáadom a fokhagymát és a csirke darabokat. Magas hőfokon lepirítom.

Megszórom a fűszerekkel. Elkeverem, majd felöntöm vízzel. Sózom-borsozom és hozzáteszem a chili szószt, a babot, a kukoricát, a sűrített paradicsomot és a lime levét.

Forrás után leteszem tartalékra. Megkóstolom és ha nagyon savanyú, cukrot teszek hozzá. Fedő alatt addig főzöm, míg puha nem lesz a hús és a bab. (Ez kb. 45-60 perc. Sose néztem az időt, inkább többször kóstolgattam.)

Amikor minden megpuhult, beleteszem a cukkinit is és még 5 percig főzöm.

Tálaláskor megszórom torilla chipssel, reszelt cheddar sajttal és koriander zölddel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése