2016. január 18., hétfő

Frittata

...avagy az olasz tojás! Imádom, sőt az egyik kedvenc tojásos ételem! Semmi más nem kell hozzá, csak egy olyan serpenyő, amit be lehet tenni a sütőbe. Pofon egyszerű elkészíteni. Mint egy rántottánál, lepirítod a dolgokat, felöntöd a felvert tojással, megszórod pár dologgal és irány a sütő! Akármilyen feltéttel készítheted! Én, már régóta készítem, mindenfélével, de most megosztom veletek a legklasszikusabb fajtát (csak a friss bazsalikom levelek hiányoznak).


Hozzávalók (2 személyre):

4 db tojás
só, tört tarka bors
100 g pármai sonka
pár darab koktél paradicsom
pár darab magozott, zöld olíva bogyó
1 kisebb vöröshagyma, apróra vágva
extra szűz olíva olaj

Opcionális hozzávalók:
apróra vágott olajban eltett szárított paradicsom
sajt darabok (feta, kecske, mini mozzarella, stb.)
leveles kel
bébi spenót levél
friss bazsalikom levél, oregánó, petrezselyem
főtt zöldborsó
főtt zöldbab
kukorica
gomba
fokhagyma
póréhagyma
stb.

Eszközök:

24 cm-es serpenyő
Keverőtál
Vágódeszka, konyhakés

Elkészítése:


A sütőt bekapcsolom grill fokozatra és előmelegítem 200 fokra.

1-2 evőkanál olíva olajon megpirítom a hagymát és a sonkát.

Közben egy keverőtálba ütöm a tojásokat. Sózom-borsozom és alaposan felverem egy villával.

Miután szépen lepirult minden, ráöntöm a tojást, majd ráteszem a koktél paradicsomokat és az olíva bogyókat. Azonnal a sütőbe teszem. 5-10 perc alatt pirosra sütöm. Azonnal tálalom!
(Köretként rukkolát és pirítóst kínálok.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése