2016. augusztus 18., csütörtök

Csirke Burger Fitness módra, Paradicsomos BBQ szósszal

...Ez egy könnyű vacsora ötlet csupán, szinte nulla szénhidráttal. Egy gyors, paradicsomos BBQ szószt készítettem hozzá, amit érdemes kipróbálni, mert fenséges. Trükkösen sajttal töltöttem meg a húst, hogy még ízesebb legyen. Célszerű ízes sajtot használni ilyenkor! Persze ez most egy kivételes alkalom volt. Süthetünk hozzá cukkinit, padlizsánt, vagy gombát is. Grillsajttal, sült hagymával, vagy csupán még több friss zöldséggel is nagyszerű étel. Ne hidd azt, hogy nem fogsz vele jól lakni!


BBQ szószhoz:

  • 2-3 evőkanál extra szűz olíva olaj
  • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 4-5 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál mustár
  • fél liter passírozott paradicsom
  • 2 evőkanál Worchester szósz
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 mokkáskanál chili por
  • 1 mokkáskanál füstölt paprika
  • frissen őrölt tarka bors
  • pici só

Csirkéhez:

  • 1000 g Csirkemell filé
  • 2 evőkanál burgonyakeményítő
  • 2 db tojás
  • 4 evőkanál extra szűz olíva olaj
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • fél teáskanál őrölt szerecsendió
  • 2 nagy teáskanál só
  • frissen őrölt tarka bors
  • töltelék: ízes sajt (elhagyható)
  • sütéshez: kókuszolaj
  • kukoricamorzsa
Lolo rosso saláta és amit még kívánsz hozzá!

Elkészítése:

A BBQ szósz:
Egy lábosba felhevítem az olajat és a cukrot. Enyhe karamellre dobom a hagymát és 1 perc után a fokhagymát is megfuttatom, eközben hozzáteszem a fűszereket is. (bors, füstölt paprika, chilipor).

Elkeverem és hozzáadom a passírozott paradicsomot, a balzsamecetet, a mustárt, a worchester szószt és sóval ízesítem. 5 percig forralom, majd egy botmixxerrel simára turmixolom.

A Csirke:
A csirkét nagyobb darabokra vágom és egy késes konyhai robotgép megdarálom. Egy keverőtálba öntöm. Többször, kis adagokba megismétlem.

Hozzáteszem a zúzott fokhagymát, a tojást, az olajat, a burgonyakeményítőt és fűszerezem szerecsendióval, sóval és frissen őrölt tarka borssal. Jó alaposan összekeverem.
(Ha sajttal is megtöltenéd, egyszerűen csak vágj ujjnyi vastag szeletet egy sajtból és annyi hússal csomagold be, amivel teljesen elfedi a sajtot.)

Kukoricamorzsába forgatom jó alaposan. Így könnyebben tudom majd formázni.

Kevés olajat hevítek és ropogósra sütöm. (Ha sajttal töltöd, sajnos ujjnyi olajba kell kisütnöd, mivel nagyon magas lesz a húspogácsa)

A salátát leveleire szedem és megmosom, majd lecsepegtetem.

Végül összeállítom a burgert. Tömören felhalmozok pár saláta levelet és alaposan megkínálom a BBQ szósszal, majd hús és még szósz, végül ugyan annyi salátalevéllel összefogom az egészet. Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése