2016. november 9., szerda

Szárnyas Burger - Lioni hagymával, Baconaise-el, Madársalátával

...egyszer csak jött egy ötlet....Nagyjából minden meg volt hozzá otthon....Így született meg ez a váratlan, finom étel.


2 db Burgerhez:

Húspogácsa:
  • 300 g darált csirkemell
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa + a panírozáshoz
  • 1 marék petrezselyemzöld, finomra vágva
  • Só, őrölt fekete bors

Baconaise:
  • kb. 50 g fekete erdő sonka, nagyon apróra vágva
  • 1 evőkanál napraforgó olaj
  • 150 g majonéz
  • fél mokkáskanál füstölt pirospaprika

Lioni hagyma:
  • 1 fej vöröshagyma, félkarikákra vágva
  • pár evőkanál liszt
  • étolaj a sütéshez

  • Madársaláta (két marék)
  • Colesaw saláta (A hétvégén készült vitaminsalátából lett most elkészítve. Fehér káposzta és répa volt csak benne.)
  • 2 db friss, óriás császár zsemle

Elkészítése:


A felaprított sonkát egy kis lábasba 1 evőkanál olaj mellett, közepes hőfokon, ropogósra sütöm. Egy szűrőlapáttal kiszedem.

A colesaw salátát is megcsinálom a recept alapján.

A felkarikázott hagymát átforgatom lisztbe és a forró olajba dobom a felét. Így két részletbe sütöm ki. Útközben párszor átforgatom egy szűrőlapáttal. Papírtörtőre szedem.

A darát húst az fenti összetevőkkel összekeverem, majd ketté választom és gombóccá formálom. A kis alakú teflon serpenyőbe 1-2 evőkanál olajat hevítek. Egy mélytányérba zsemlemorzsát öntök. Beleteszem a gombócot és kezemmel egyenletes kör alakúvá formálom. Alaposan beleforgatom a morzsába és a forró serpenyőbe teszem. 3/2 hőfokon sütöm. Lehetőleg csak 1x forgatom.

A salátát átmosom és papírtörlővel leitatom a felesleges vizet.

A kisült sonkát elkeverem a majonézzel és füstölt paprikával fűszerezem.

A zsemléket ketté vágom és mindkét oldalát megkenem baconaisel. Alulra teszek egy marék madársalátát, rá a hús, majd a lioni hagyma fele, végül összenyomom a zsemle tetejével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése