2017. április 26., szerda

Korma Curry, Kurkumás Rizzsel és Grillezett Zöldségekkel

...egy újabb, gyors és könnyen elkészíthető észak-indiai étel. Illatos és pikáns! Rizs helyett, serpenyőben sült kenyérlepénnyel is kínálhatod!


Hozzávalók (4 személyre):

  • 8 db csirke felsőcomb filé, bőr nélkül (~800 g)
  • 2-2 evőkanál növényi olaj
  • 2 fej hagyma, apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma, reszelve
  • hüvelykujjnyi gyömbér, reszelve
  • 6 kardamon (1 teáskanál őrölt)
  • 6 szegfűszeg (1 teáskanál őrölt)
  • fél teáskanál őrölt fahéj
  • fél teáskanál őrölt kurkuma
  • fél teáskanál chili por
  • 2 teáskanál őrölt koriander mag
  • 4 evőkanál joghurt (150 g)
  • 20 db kesudió (finomra darálva)

  • 1 bögre rizs
  • 1,8 x annyi víz
  • 1 teáskanál kurkuma
  • fél teáskanál só
  • 2 evőkanál növényi olaj

  • 1 db Padlizsán, kockázva
  • 1 db Cukkini, kockázva
  • 1 db Kaliforniai paprika, kockázva
  • 1-2 db Sárgarépa, vékonyra karikázva
  • 1-2 db Hagyma, kockázva
  • 2 evőkanál olaj

Eszközök:

Sajtreszelő
Vágódeszka, konyhakés
Wok
Magas falú teflon serpenyő+fedő
Kis lábas+fedő
Mozsár


Elkészítése:


A rizst szűrőn átmosom. A kis lábasba öntök 2 evőkanál olajat a rizs mellé és gyakor kevergetés mellet lepirítom. Felöntöm vízzel. Ízesítem kurkumával és sóval. Miután felforrt, lefedem és lekapcsolom a tűzhelyet, de rajta hagyom (villanytűzhelyen)! Nem emelgetem a fedőt! 20 perc alatt puhára párolódik. Mikor kész villával felkaparom.

A magas falú serpenyőbe 1-2 evőkanál olajat hevítek és körbepirítom a csirkecombokat. Félreteszem.
Újabb 1-2 evőkanál olajat hevítek és megpirítom benne a hagymát. Mikor világosbarna, hozzáteszem a reszelt fokhagymát, a reszelt gyömbért és a fűszereket. Alacsony hőfokon pár percig kevergetem.
Ezután hozzárakom az előpirított csirkét. Átkeverem, majd 2 dl vizet öntök alá és lefedve, alacsony hőfokon 30 percig párolom.
Addig egy mozsárba pépesítem a kesudiót és elkeverem a joghurttal. Miután megpuhult a csirke, elkeverem a kesus joghurtot és lehúzom a tűzről.

A wokot felhevítem és öntök bele 2 evőkanál olajat. Beleborítom a zöldségeket és a legmagasabb hőfokon, dobálva pirítom. Addig pirítom, míg meg nem puhulnak a zöldségek. Végül megsózom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése