2017. szeptember 28., csütörtök

Greek Wrap

...egy újabb ötlet, mediterrán hangulattal és egy rejtett, görög stílusú, villámgyors padlizsánkrém recepttel és. Csupán egy kis előkészület szükséges, után már villámgyorsan megvan ez a csodálatos tekercs! Ne hagyd ki!


Hozzávalók 2 személyre / 4 darabhoz:

  • 500 g csirkemell (só, bors, majoranna)
  • 1 doboz eredeti feta sajt (150 g), kockákra vágva
  • 2 db padlizsán + 2 kisebb gerezd fokhagyma
  • extra szűz olíva olaj
  • 2 marék magozott zöld olíva bogyó, felszeletelve
  • 2 db szívsaláta, vékony csíkokra vágva
  • 3 db paradicsom, kimagozva, csíkokra vágva
  • 1 fej lilahagyma, vékonyra szeletelve
  • 4 db Tortilla lap

Padlizsánkrém:
A sütőt felfűtöm (alul-felül sütő módon) 180 fokra. A padlizsánokat megmosom, majd félbevágom. Egy zsírpapírral bélelt tepsire teszem. A késemmel megszurkálom, majd megsózom és borsozom. Meglocsolom olíva olajjal. Másfél óráig sütöm, majd kézmelegre hűtöm.
Megfosztom a héjától és egy keverőtálba teszem a húsát. Hozzáreszelem a fokhagymákat és meglocsolom még olíva olajjal. Kezemmel minél jobban pürésítem. Így kissé rusztikus marad. Ha kell sózom még.

A többi hozzávalók:
A csirkemellet csíkokra vágom majd fűszerezem sóval, borssal, majorannával és olíva olajjal. Minimum 1 órát pihentetem.
Addig a feta sajtot felkockázom.
A zöld olívabogyókat is felszeletelem.
A szívsalátát megmosom és vékony csíkokra vágom.
A paradicsomokat félbevágom, kimagozom, majd csíkokra vágom.
A lilahagymát először félbe, majd vékony csíkokra vágom.

A csirke darabokat kevés olíva olajon kisütöm, majd csíkokra vágom.

Egy palacsintasütőt melegítek, majd megpirítok egy tortilla lapot. Tányérra teszem és megkenem padlizsán krémmel.
Ráhalmozok egy marék salátát, majd jöhet a paradicsom, az olíva bogyó, a lilahagyma, a csirkecsíkok és végül a fetasajt! Feltekerem és egy fogpiszkálóval rögzítem!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése