...minta a kínai büfékben, csak ez milliószor ízesebb és illatosabb! Pofon egyszerű elkészíteni és tele van vitalitással! Ha megkóstolod, soha többé nem fogsz a büfékben ilyet kérni! Mindenkinek ajánlom aki szereti a keleti ízeket! Én mostanság teljesen rákaptam!
Hozzávalók (6-8 főre):
- 30 g szárított fafül gomba, bő vízben kiáztatva
- 230-250 g sárgarépa
- 130-150 g angolzeller, vagy gumó (helyette káposzta)
- 2 hüvelykujjnyi méretű. friss gyömbér
- 250 g csirkemell
- 140-150 g konzerv bambuszrügy
- 2-2,5 l alaplé
- 1 dl sötét szójaszósz
- 1 dl rizsecet
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek. ázsiai chiliszósz (Sriracha szósz)
- 1 teáskanál cukor
- 10 teáskanál étkezési keményítő 1 dl vízben elkeverve
- 2 tojás, felverve
- (vékonyra szeletelt gyömbér (elhagyható))
Eszközök:
5 l-es lábas
Vágódeszka, konyhakés
Gyalu
Elkészítése:
Előkészítem az alapanyagokat! A répát és a gyömbért megpucoltam, előveszem a gyalut. A legvékonyabb csíkú betéttel legyalulom a répát, a zellert és a gyömbért. A bambuszrügy, ha lapokra van szeletelve, tovább vágom vékony csíkokra! A csirkemellet apró kockákra vágom! A kiáztatott fafülgombát, szintén nagyon vékony csíkokra vágom!
Egy 5 l-es lábosba kimérem az alaplevet. Ízesítem szójaszósszal, rizsecettel, fokhagymával, chili szósszal, friss gyömbérrel és cukorral.
Felforralom, közben hozzáteszem a gombát és a csirkemellet. Forrástól számított 5-7 percig főzöm csendesen. Ezután jöhetnek a többi zöldségek! Újraforralom és a levesbe keverem a keményítős vizet. 1 perc forralás után hozzákeverem a felvert tojást és félrehúzom!
TIPP: Ha sűrűbbre szeretnéd, nincs más dolgod, mint újból kikeverni a keményítőt a vízzel és több részletbe a levesbe elkeverve 1 percig főzd, míg meg nem kapod a kívánt állagot!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése