2018. május 2., szerda

Thai Zöld Currys Zöldségleves

...természetesen csirkehússal készítve! Igazi, pikáns thai leves, ami pillanatok alatt elkészül! Kalóriaszegény, de ízekben gazdag fogás, tele vitalitással! A kókusztej kellemesen selymessé, a korianderzöld frissé teszi ezt a levest. Ha szereted a keleti ízeket, ezt ki kell próbálnod! 


Hozzávalók (8-10 főre):

  • 250 g csirkemell, apró kockákra vágva
  • 1 fej hagyma, falatnyi darabokra vágva
  • 200 g zöldbab (fagyasztott)
  • 200 g mungóbab csíra
  • 1 db (150g-os) sárgarépa, vékony csíkokra vágva
  • fél fej brokkoli
  • 1 db Pak Choi (bordáskel), vékony csíkokra vágva
  • 5 lime levél (vagy 2 lime reszelt héja)
  • 6 evőkanál halszósz
  • 6 evőkanál vékony szójaszósz
  • 6 evőkanál lime leve (3 db)
  • 1 nagy evőkanál zöld curry paszta
  • 3 l víz
  • 4-5 szál újhagyma, vékony csíkokra vágva
  • 1 csokor korianderzöld apróra vágva
  • 400 ml kókusztej

Eszközök:

5l lábas+fedő
vágódeszka, konyhakés, fakanál


Elkészítése:


A lábasba beleöntöm a vizet és hozzáteszem a zöld curry pasztát, a halszószt, a szójaszószt, a lime leveleket és a limeok levét. Felforralom.

Közben előkészítem a zöldségeket és a húst. Miután felforrt a leves, beleteszem a csirkehúst. 5 perc főzés után hozzáteszem a sárgarépát, a pak choi-t, a brokkoli rózsákat, a mungóbab csírát, a hagymát és a zöldbabot. Forrástól számított 5-10 perc alatt minden megpuhul.

Végül elkeverem benne az újhagymát, a kókusztejet és a korianderzöldet.

TIPP: Ha kevesebb zöldségből csinálnád, kínálj hozzá kifőtt rizstésztát!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése